WC Xterra 2010 age-groups

WC Xterra 2010 age-groups

zondag 20 mei 2012

Zo 20 mei 9u45

Hey, Gisteren was een lange vermoeiende dag. Om 5u30 ging de wekker af, maar eigenlijk was ik al vroeger wakker. Snel klaarmaken, wat eten en naar het Oak Mountain State Park. Het nodige materiaal uit de auto nemen, naar de bodymarking en het materiaal in de wisselzone klaarzetten. Voor de start nog wat opwarmen. Om 8u00 werden de age-groupers naar de start geroepen. Snel kon ik een plaatsje op de eerste rij innemen. Om 8u05 werd dan de start gegeven van het WK Crosstriathlon voor age-groupers. De meeste deelnemers hadden de Amerikaanse nationaliteit. Na de eerste ronde van 750m zwemmen kwam ik in een groepje uit het water. In de tweede ronde verloor ik de aansluiting met dit groepje, maar kon de achterstand toch beperken. Als 11de kwam ik uit het water. Op de fiets kon ik al snel wat plaatsen opschuiven. Net na de eerste lange singetrack reed ik rond in 4de positie. Op de lichtlopende helling kon ingoed tempo maken en voelde ik dat de benen meewilden werken. Ik liet op de tweede lange singeltrack een Amerikaan het tempo bepalen. Net voor de lange klim, werden we ingehaald door twee andere Amerikanen. Zij begonnen op de klim de forcing te voeren, maar ik schoof vlotjes mee. In het begin washet op feta de bijten, maar stilaan ging het vlotter. Halfweg de klim besloot ik om van de twee Amerikanen weg te rijden. Ze moedigden me zelf nog aan. Regelmatig keek ik achterom, maar ik zag hen niet meer. Dat gaf me extra moed.Toen ikvan toeschouwers te horen kreeg dat ik 2de reed,kreeg ik opnieuw een boost. Op de technische afdaling, met veel grote rotsen stonden heel veel fotografen. Ik nam deze afdaling perfect, in tegenstelling tot de koploper. Hij maakte hier een koprol. Op de laatste singletrack werd ik ingehaald door een van de Amerikanen. Als 3de kwam ik in de wisselzone. Ik probeerde nog naar de tweede plaats te lopen, maar zag al snel dat ik niet dichter kwam.Zaak was dus om mijn 3de plaats algemeen te behouden. Ik liep een heel constante wedstrijd en met 39'01" een snel loopnummer. Als 3de amateur en 1ste bij 30-34 bereikte ik de finish. Hiermee mag ik me opnieuw een jaartje Wereldkampioen noemen. Na de wedstrijd heb ik nog even in het meer gezwommen, terwijl Kelly van het zonnetje genoot. In de namiddag stonden de wedstrijden voor de Elite vrouwen en mannen op het programma. Zij Moesten tijdens het fietsen drie korte ronden afleggen. 's Avonds vond de awardceremonie plaats. Nadien zijn Kelly en ik nog naar de McDonalds geweest. Vandaag is het een luilekker-dagje. Groetjes, Kelly en Tim

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet twijfelen jongen,de benen zijn supergoed.Het moment om te oogsten,van hetgene waar je jaren aan het bouwen bent,is aangebroken.Ik ben er van overtuigd dat je in Maui opnieuw WK wordt.Groeten Nonkel Eddy¨PS,en zegge dak a heb leren lopen.

Anoniem zei

Alweer wereldkampioen !! Fantastisch Tim, gefeliciteerd met je knalprestatie. En niet eens zo ver verwijderd van de profs top.. 2 ! man, man. Staan er al ergens foto's? Nu goed relaxen, en dan terug bij ons wat loslopen in 't bos, terwijl wij op ons max proberen in jouw joggingtempo te volgen :-)
Groetjes aan Kelly, bye
Christof

Anoniem zei

Dikke proficiat, ik zag de gebetenheid van de winnaar de laatste dagen op het werk al verschijnen, ;-)

Gr. Tijl