WC Xterra 2010 age-groups

WC Xterra 2010 age-groups

zondag 26 februari 2012

Zo 26 feb 17u30

Hey,

Vanmorgen om 6u liep de wekker af, het was immers wedstrijddag. Snel klaarmaken en dan richting Grabouw, waar om 8u30 de start van Xterra South-Africa zou worden gegeven. Met bijna 1000 deelnemers (individueel of in teamverband) is dit de grootste Xterra ooit. Eerste alles klaarzetten in de wisselzone, daarna nog wat rusten en opwarmen voor de wedstrijd. Iets na 8u30 was het dan zover. Start werd gegegen. Ik kon vrij snel uit het gewar van de start geraken en zo mij eigen tempo zwemmen. Als 18de algemeen kwam ik uit het water. Goed gezwommen, maar met een andere wetsuit ben ik zeker dat ik nog iets sneller zwem. Het eerste deel van het mountainbiken verliep heel goed, ik kon opschuiven naar een 15de plaats. Op de technische gedeelten kon ik me goed standhouden en als 14de begon ik aan het lopen. Voor me waren 2 teams, dus eigenlijk begon ik als 12de aan het lopen. Tijdens het lopen moesten behoorlijk wat hoogtemeterstete worden overwonnen, maar toch kon ik mij tempo behouden. Ik kon nog 2 deelnemers inhalen, maar op het strand (minder dan 1km) voor de finish werd ik bijgehaald. Ik probeerde nog aan te pikken, maar na een tijdje moest ik lossen.
Toch ben ik tevreden met dit resultaat. Ik eindig 11de algemeen, ben 3de amateur en kwalificeer me voor het WK Xterra.
Na de wedstrijd hebben Kelly en ik nog een hele tijd op de plaats van de wedstrijd van het zonnetje genoten. Na de prijsuitreikingen en de podia zijn we teruggekomen naar de b&b. Onderweg zijn we even gestopt voor een welverdiend ijsje.
Nu nog wat genieten aan het zwembad.

Groetjes,

Kelly en Tim

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch weer een mooie ervaring! Proficiat!
Greets, jelle

Anoniem zei

Hoi Tim en Kelly,
tot mijn schande (jawel) pas nu je blog weer ontdekt. Toch nog snel een reactie, misschien zie je die nog, no idea. Prachtig resultaat toch ! Proficiat.. alweer ! en thanks voor de blog-berichtjes. tot binnenkort op training, Christof