WC Xterra 2010 age-groups

WC Xterra 2010 age-groups

zondag 16 oktober 2011

Za 15 oktober 20u30

Aloha,

in de voormiddag zijn Jim en ik gaan fietsen. Jasmin en Kelly zijn naar de winkeltjes van Napili gegaan en nadien hebben ze nog wat genoten van de zon aan het zwembad. Jim en ik hebben het mountainbikeparkoers verkend. Na het zwemmen gaat het fietsparkoers onmiddellijk in stijgende lijn. Nadien is het een aantal kilometer slalom en steeds op en neer. Door de regen van de voorbije nacht, was het hier schuiven. Ook bleef de modder aan de banden kleven. Na 5-tal kilometer gaat het behoorlijk bergop. Nadien volgen enkele snelle afdalingen en enkele steile stukken bergop. Op het einde gaat het voornamelijk over snelle brede paden. Maar net als de voorbije jaren wegen deze stukken serieus door. Wie te snel gaat in het begin, bekoopt dit op het einde. De laatste kilometers van het mountainbikeparkoers is het terug slalom, maar dan meer in dalende lijn.

Na het kuisen van de fiets ben ik nog even gaan zwemmen in de baai aan de condo. Hier zwemmen 's ochtends enkele schildpadden.

Na het middageten en een middagdutje (allemaal hebben we geslapen), zijn we naar het zwembad van Lahaina gereden. Hier hebben Jasmin, Jim en ik een pittige zwemtraining gedaan. 4x400 yard in 4'59" en steeds sneller tot 4'40". Kelly nam ondertussen wat foto's en maakte een aantal fimpjes. Achter de zwemtraining zijn we nog gaan winkelen in de Lahaina Cannery Mall.

Het avondeten was Mexicaans getint. Tortillas, bonen, guacamole, koreander, zure room, kip, mais, kikkererwten, salsa, ... Iedereen maakte zijn eigen gevulde tortillas.


Vandaag hebben we ook bevestiging gekregen dat Lance Armstrong volgende week aan de start zal staan van het WK Xterra. De 7-voudig Tour-winnaar heeft onlangs een 5de plaats gehaald op het Amerikaans kampioenschap Xterra en vorig weekend was hij de beste in een Amerikaanse offroad-triatlon. Hij heeft in september het parkoers hier uitgebreid komen verkennen. Alles wijst er dus op dat hij het beste van zichzelf zal geven.

Verder op de startlijst staan er ook enkele toppers op de Olympische afstand. Oa Olympisch kampioen Jan Frodeno en meervoudig Europees en Wereldkampioen triatlon Ivan Rana En natuurlijk zoals dat hoort bij een WK: Alle toppers van het Xterra-gebeuren.

Groetjes,

Kelly en TimGeen opmerkingen: