WC Xterra 2010 age-groups

WC Xterra 2010 age-groups

maandag 2 mei 2011

Ma 2 mei 8u45

Hey,

Hier een beeld van mijn wedstrijddag:

Om 5u15 zijn we in het donker naar de start gereden. Kelly en Jackie ging met de boot van de buren mee. Aangekomen aan de wedstrijd, heb ik alles klaargezet in de wisselzone. Om 6u werden de atleten gevraagd om naar het eilandje te zwemmen, waar om 6u30 de Pro’s als eerste van start zouden gaan. Ondertussen was het zonnetje al beginnen schijnen. Op het eilandje werden we per age-group naar de start geroepen. Stipt 6u37 werd onze wedstrijd op gang geschoten. De eeste 100m lag ik nog in het pak, maar dan kon ik me stilaan losmaken. Ik zwom de ganse wedstrijd alleen en kwam als 2de in mijn age-group aan land. Eenzaam begon ik aan het fietsonderdeel. Toen ik de eerste keer van mijn drinkbus achteraan het zadel wou drinken, merkte ik dat deze weg was. Vermoedelijk ben ik deze in de afdaling van Sight Hill verloren. Overal hadden de wegenwerkers tot de laatste dag de wegen hersteld, behalve op deze klim. Ik zou het dus met veel minder energie moeten doen, maar toch panikeerde ik niet. Voor ik het goed besefte was ik aan The Beast bezig. Deze klim is een kilometer lang, telt twee bochten en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 13 procent. Onderweg komt er een stukje van 20% in voor. Eenzaam werkte ik de eerste 40 mijl van het fietsen af. Nadien begon ik de pro-dames in te halen en kreeg ik ook de eerste age-grouper in het visier. Als 2de age-grouper bereikte ik de wisselzone. Goed begon ik aan het lopen, nam voldoende vocht tot me en probeerde ook nog wat extra suikers binnen te nemen, maar dat kwam te laat. Stilaan ging het vuurtje uit. Toch besloot ik om niet te wandelen en zeker niet te stoppen. Als 19de in totaal en 7de amateur kwam ik over de finish. Het doel om een kwalificatie voor de Ironman van Hawaii te behalen, is anders uitgedraaid. Wel had ik nog een slot voor het WK 70.3 triatlon in Las Vegas, maar daar heb ik voor bedankt. Ik denk dat ik in 2012 een nieuwe poging ga wagen.

Gisterenmiddag hebben we dan nog wat gerust aan het zwembad. Om 18u zijn Miranda, Kelly en ik naar de Award Ceremony gegaan. Dit was een tegenvaller. Enkel hamburgers en worst was er te krijgen. Tijdens de ceremonie hebben we wat gepraat met de andere Belgen. Veerle D’Haese behaalde bij de dames 30-34 een eerste plaats en een bijhorende kwalificatie voor Hawaii. Marc Van Overschelde deed hier mee aan zijn allereerste triatlon.

Deze voormiddag blijven we aan het zwembad. Om 13u vertrekken we naar de luchthaven, waar we om 15u20 opstijgen richting Miami. Daar brengen we nacht door in Hilton Garden Inn, vlak bij de luchthaven. Hopelijk komt al de bagage nu wel onmiddellijk mee.

Groetjes,

Kelly en Tim

1 opmerking:

Anoniem zei

olyctgvnnmc [url=http://bit.ly/elancreditcard]elan credit card[/url] anznbhyp