WC Xterra 2010 age-groups

WC Xterra 2010 age-groups

maandag 24 oktober 2011

Zo 23 oktober 24u

Aloha,

Vandaag was het dan zover, de wedstrijd waar ik een heel seizoen naar had uitgekeken. Na twee opeenvolgende wereldtitels Xterra bij de amateurs zou ik deze vandaag opnieuw in de weegschaal leggen. Om 6u zijn we opgestaan en hebben we wat ontbeten. Nadien nog even skypen met het thuisfront. Om 7u zijn Jim en ik even gaan loslopen. Het beloofde een warme dag te worden, want aan de vulkaan, waren geen wolken te bespeuren. Gelukkig kwamen deze er in de loop van de dag toch. Na het loslopen even koelen in de douche en klaarmaken om te vertrekken naar de start. In de wisselzone heb ik mijn materiaal zorgvuldig klaargelegd, in volgorde zoals ik het zou nodig hebben. Na de bodymarking, die hier met stempels wordt gedaan, ben ik me beginnen opwaren. Om 8u30 zijn Kelly en ik dan naar het strand gegaan. Nog wat loszwemmen en nog wat drinken voor de start, en nadien naar de startlijn. Aan de start stond ik op de tweede rij achter Michael Weiss (de latere winnaar) en Eneko Llanos (de latere derde), naast deze pro’s stond ook Jim. De start werd om 9u gegeven dmv een kanonschot. In werkelijkheid was het kanon slechts 20cm hoog en kon het onder de arm genomen worden. Ik startte onmiddellijk goed en zwom precies in een wasmachine. Na de eerste ronde moesten we een 50m over het strand lopen. Ik zag dat ik goed bezig was. In het begin van de tweede ronde merkte ik op dat Michael Weiss en Jim ook in mijn groepje zwommen. Al moest ik aan de laatste boei een tandje bijsteken, omdat ik de boei te ruim had genomen. Samen met dit groepje waarin ook nog een andere Belg (Maxim Verstraeten) zat, ben ik uit het water gekomen. Ik wisselde snel en begon goed aan het fietsen. Stelselmatig werd ik voorbij gestoken door enkele pro’s, maar steeds bleef ik in de buurt van Jim. Samen met Lassondre kon ik aansluiten bij Jim. Toen we de afdaling inzetten, reed Lassondre rechtdoor. Ik maakte aanstalten om hem te volgen, maar Jim kon me nog roepen. Jim redde me dus van een fiasco. In de afdalingen moest ik Jim laten rijden. Later verloor ik het contact met hem, gelukkig kon ik aansluiten met een achtervolger en haalden we nog enkele atleten in. Als 25ste wisselde ik de fiets voor het lopen, ik was op dit moment 3de amateur. De eerste kilometers (bergop) in het lopen gingen nog aardig, maar na een tijdje kreeg ik last van mijn maag. Ik verteerde de energy-gels moeilijk en gooide dan mijn voorraad dan maar weg. Met nog 5km te gaan werd ik voorbijgestoken door Ignatz. Tot vorig jaar was hij pro, maar nu racet hij in mijn categorie (30-34). Met nog 1,5km te gaan werd ik ook nog door een andere age-grouper voorbijgestoken.

In totaal werd ik dus 30ste, 2de bij 30-34 en 5de amateur. Toch ben ik tevreden van deze wedstrijd. Het niveau was hoger dan de voorbije jaren.

Groetjes,

Kelly en Tim

4 opmerkingen:

Christof zei

Toch weer een fantastisch resultaat Tim, proficiat !!!

Kurt zei

Tim, het kan niet altijd de eerste prijs zijn, hé. Al jaren op topniveau en met dit resultaat bevestig je dat toch maar. Proficiat. (Kurt Reyns)

Anoniem zei

Proficiat met deze mooie uitslag!
Kurt Thoen (Een fietsende buur)

Steve zei

Goed gedaan, Tim. Ik heb het van zeer kortbij gevolgd dit jaar. Mooie prestatie en wie op deze planeet kan zeggen dat hij op een duurprestatie slechts 3 minuten trager is dan Lance Armstrong ?!!!

Steve Bormans